Afbouwgarantie Zuid-Holland

Een nieuwbouw huis kopen is in diverse opzichten een leuk, maar ook spannend proces. Behalve een huis, koopt u immers ook een plek in Zuid-Holland, waar uw leven zich de komende jaren gaat afspelen. U gaat een verplichting aan, en daarmee ook een stukje financieel risico. Hetzelfde geldt voor een verbouwing. U vertrouwt erop dat de aannemer doet waarvoor u hem betaalt, afspraken nakomt én het project helemaal afmaakt. Wat nou, als dat niet gebeurt: als hij in gebreke blijft of erger, uw aannemer zijn faillissement aanvraagt? 
 

Afbouwgarantie, het waarom

Voor deze risico’s bieden wij de Afbouwgarantie, die u de garantie geeft dat uw nieuwbouw huis in Zuid-Holland, hoe dan ook wordt afgebouwd, volgens het contract dat u daarvoor hebt afgesloten. Om u een idee te geven: in 2017 werden er bij opgeleverde nieuwbouw huizen gemiddeld maar liefst 21 gebreken geconstateerd. Een verzekering afsluiten tegen gebreken nieuwbouw is dus zeker geen overbodige luxe.

Hoe werkt afbouwgarantie in de praktijk?

Als u bij ons een verzekering afsluit, stappen wij direct in bij de start van het bouwproces. We controleren, en we coördineren. Verloopt de bouw of verbouwing helemaal volgens afspraak, dan stappen wij na de oplevering weer uit. Gaat het echter ergens mis, dan komen wij in actie en garanderen wij een snelle en goeie oplossing, zodat u exact krijgt waarvoor u betaalt. 
 

Verschil met bouwgarantie notaris

In geval van een bouwgarantie via een notaris, wordt er alleen een fonds gereserveerd. U zoekt zelf een andere aannemer. Bent u via ons verzekerd tegen het faillissement van uw aannemer, dan regelen wij binnen vier weken een partij die uw huis afbouwt. Tevens bent u daarbij verzekerd tegen eventuele extra kosten. Uiteraard hopen we dat het niet nodig zal zijn, maar onze juridisch geschoolde medewerkers regelen de snelste én beste oplossing.

Contact opnemen