Stuur een e-mail naar info@betaalgarantnederland.nl of bel met 020 261 5477

Wat is een Zekerheidsstelling?

De Zekerheidsstelling is een bedrag dat in de eerste betalingstermijn wordt ingehouden, en op een derdenrekening in depot wordt gehouden, tot aan het einde van de bouw. Het is een stok achter de deur voor de aannemer om uw woning volledig en correct op te leveren. De Zekerheidsstelling wordt 4 weken na het ontvangen van het eind-opleverrapport uitbetaald (minus 2,5% kosten).


De Zekerheidsstelling naast mijn Afbouwgarantie

De Zekerheidsstelling wordt altijd in combinatie met de Afbouwgarantie afgenomen. Mocht uw aannemer dan failliet gaan, dan kan de Zekerheidsstelling ingezet worden om onverhoopte extra kosten tegen te gaan.


Afbouwgarantie & Zekerheidsstelling aanvragen


Voorbeeldberekening van een Zekerheidsstelling

U geeft opdracht tot het (ver)bouwen van uw woning. De aanneemsom bedraagt € 200.000 (incl. BTW). U verplicht de aannemer om dit middels Betaal Garant Nederland te laten verlopen.


In dit geval wordt beslist dat er bij de 1e termijnbetaling van 10% van de aanneemsom, een reservering van 6% (over de totale aanneemsom incl. BTW) ten gunste van uw Zekerheidstelling wordt ingehouden en geparkeerd op een derdenrekening van Stichting Betaal Garant Nederland Zekerheidssteling.


De Zekerheidsstelling wordt nu € 12.000. Dit houdt in dat de 1e termijnbetaling van € 20.000 wordt gesplitst in een betaling van € 8.000 voor de opdrachtnemer(s) en € 12.000 aan Stichting Betaal Garant Nederland Zekerheidsstelling. De opdrachtnemer(s) erkennen dat u de 1e termijn bevrijdend hebt betaald.


Meer weten over onze Zekerheidsstelling?

Indien u gebruikt wenst te maken van de mogelijkheid van onze Zekerheidsstelling of meer informatie over onze Zekerheidsstelling wenst neemt u dan gerust contact met ons op. Wij zijn er immers voor u! Bel 020 261 5477 of mail naar info@betaalgarantnederland.nl.


* Bedragen en percentages zijn indicatief en worden per casus beoordeeld.


Algemene voorwaarden downloaden

Huis (ver)bouwen? Regel eerst uw
Afbouwgarantie bij Betaal Garant Nederland!