Zekerheidsstelling Drenthe

Meer zekerheid met een Zekerheidsstelling

Je hebt je droomhuis gevonden in Drenthe. Het is echter nog niet helemaal perfect, dus je gaat het huis verbouwen. Dat brengt risico’s met zich mee. De aannemer kan failliet gaan of het opgeleverde werk vertoont gebreken. Ook als je een nieuwbouwwoning laat bouwen in Drenthe, is de kans vrij groot dat de woning gebreken vertoont. Gemiddeld hadden nieuwbouwwoningen in 2017 bij oplevering 21 gebreken. Het is dus zeker geen overbodige luxe om je hiertegen te verzekeren.

 

Wat is een Zekerheidsstelling

Met een Zekerheidsstelling kun je je verzekeren tegen gebreken. Een deel van de aanneemsom wordt niet uitgekeerd aan de aannemer maar wordt als bedrag apart gezet. Als de aannemer in gebreke blijft, wordt dit bedrag aangesproken. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren als de aannemer failliet gaat. Ook als de woning bij oplevering nog niet aan alle eisen voldoet, kan dit bedrag geheel of gedeeltelijk ingehouden worden. Pas als alles volledig naar wens en volgens afspraak is afgehandeld, wordt het geld naar de aannemer overgemaakt.

 

Waarom een zekerheidsstelling nemen bij Betaal Garant Nederland

Als je een huis gaat bouwen, kun je een Afbouwgarantie nemen. Dan weet je zeker dat je huis afgebouwd wordt bij faillissement van de aannemer, maar je moet wel alles zelf regelen en er kan veel tijd verloren gaan. Neem je een Afbouwgarantie bij Betaal Garant Nederland, dan nemen zij je al het regelwerk uit handen en zorgen ze dat alles vlot verloopt. Kies je ervoor ook een Zekerheidsstelling te nemen, dan hoef je je helemaal niet meer druk te maken. Je hoeft niet zelf te zorgen dat er een bedrag apart gehouden wordt en je hoeft ook niet te zorgen dat dit vervolgens op tijd uitbetaald wordt. Ook hoef je geen extra notariskosten te maken om dit te laten regelen.

Contact opnemen